Healingpraktijk Gaby Buiskool -voor mens en dier-

Cattenbroekerdijk 49, 3461 BD Linschoten
tel. 0348-419846, e-mail

       

welkom

behandelingen
 

dieren
 

workshops
 

artikelen
 

over mij    
 

route

 

                                               

waar Liefde is
een respectvolle aanraking
een blik, mild, zonder oordeel
daar komt de ziel vrij

Gaby Buiskool

Van “huis uit” informaticus vond ik het, na me ruim twintig jaar met informatiesystemen en organisaties te hebben beziggehouden, tijd worden voor iets anders.
Aldus heb ik in 1996 mijn carrière (en eigen bedrijf) aan de wilgen gehangen en ben weer naar school gegaan.

“School” is in dit verband  een verzameling van opleidingsinstituten waar ik me ben gaan verdiepen in verschillende manieren om te werken met helende levensenergie:  
*   Centrum voor Intuïtieve en Creatieve Ontwikkeling (CICO): aura/chakra healing en reading, docentenopleiding
*   Healing Consults (Joanne van Wijgerden): Healing Arts therapie, docenten-modules  
*   The Belgian CranioSacral & Meditation Society (nu: Peirsman CranioSacraal Academie): CranioSacraal therapie (Etienne Peirsman
*  
Acorn Seminars (VS, Jim Green): CranioSacraal therapie bij paarden  
*   Hof van Axen, Centrum voor Toegepaste Kinesiologie: Touch for Health, kinesiologie bij dieren
*   Silva Nederland: visualisatie-technieken, hypnotherapie (Burt Goldman)
*   Golden Feet (België, Lydie Schoenmakers): Energetische Vertebraal Correctie, CranioSacrale reflexologie
*   Pansori Living Sound klanktherapie bij Yvonne de Bruijn
*   Dr. Schüssler Celzouttherapie bij het Instituut voor Celzouttherapie – Nederland
om slechts enkele te noemen.

Uiteraard voldoe ik hiernaast aan de opleidingseisen die worden gesteld door de beroepsvereniging.
 

Inmiddels ben ik onder andere CranioSacraal therapeute, aura reader/healer, hypnotherapeute, Reiki Master, docente Energiewerk / Spirituele Ontwikkeling, Healing Arts therapeute, Pansori Living Sound therapeute en celzout-consulente.  
Hiernaast ben ik dierentolk en diertherapeute.
Veel van mijn inspiratie dank ik aan Joanne van Wijgerden, initiator van de Healing Arts Liquid Light Frequencies en grondlegger van de Healing Arts therapie.  
En niet te vergeten La Loba, de Wolfsvrouw; een mythische figuur die door te zingen het Leven terug brengt in dode beenderen. Zij gaf mij de inspiratie om te gaan werken met klank. Hetgeen uiteindelijk leidde tot het volgen van de Pansori Living Sound opleiding.
 

Sinds begin 2000 heb ik een praktijk aan huis waarin ik werk met zowel mensen als dieren en waarin ik alles wat ik heb geleerd (en nog ga leren) integreer in mijn cursussen en mijn eigen unieke behandelwijze.
 

Waar sta ik voor als therapeute?  
In mijn tekening op de start-pagina komt mijn missie duidelijk tot uitdrukking:

           en in woorden:                                                             

           waar Liefde is
           een respectvolle aanraking
           een blik, mild, zonder oordeel
           daar komt de ziel vrij

Ik beschouw het dus als mijn opdracht om je te helpen diegene te zijn die je ten diepste bent. Om je daarvan bewust te worden en om daarnaar te gaan leven. Daartoe richt ik mij op de potentie, de eigen kracht, de mogelijkheden die ieder mens in zich heeft. 
Het is, volgens mij, de opdracht van ieder mens om vandaar uit te (leren) leven. Uit eigen ervaring weet ik dat je leven dan voller, rijker is en op een bepaalde manier makkelijker verloopt. Dit betekent niet dat je geen vervelende dingen meer zult tegenkomen, maar je zult er beter tegen opgewassen zijn; die dingen blazen je dan niet meer omver.  
Op het moment dat je je bewust wordt van je eigen innerlijke kracht, je eigen diepste wezen, en daar ook naar gaat leven (dit laatste is essentieel), verandert er iets heel wezenlijks in je leven. Het is alsof je cellen ineens anders worden geprogrammeerd. En in feite is dat ook wat er gebeurt.
Want dat is wat gezondheid is: een toestand waarin al je cellen in hun eigen ritme (dit is: zonder spanning) functioneren. Ziekte, pijn, kwalen, ongemak, zowel lichamelijk als geestelijk, ontstaan altijd als je lichaam uit zich zelf niet meer in staat is om het natuurlijke eigen ritme terug te vinden.
 

Wat doe ik? Hoe werk ik?
Ik ben energetisch therapeute; ik werk met helende levensenergie. Dit houdt in dat ik blokkades in je energiesysteem (dit is: het geheel van lichaam, geest en ziel) opspoor en je help om die op te lossen. Hierdoor kan je levensenergie weer gaan stromen, word je zelfgenezend vermogen aangesproken en kunnen er hele mooie dingen gaan gebeuren.
 

Een gezonde geest in een gezond lichaam, luidt het spreekwoord. Alles hangt met alles samen. Daarom besteed ik in een behandeling altijd aandacht aan zowel je fysieke lichaam als aan emotionele, geestelijke/mentale en spirituele aspecten.  
Hierbij maak ik gebruik van verschillende werkwijzen die ik in een behandeling vaak combineer. In de ene behandeling zal echter het accent anders liggen dan in de andere.

Meestal werk ik vanaf de behandeltafel: je ligt daarop met je kleren aan. Energie gaat dwars door kleren en zelfs door muren heen! Mijn handen raken je heel zachtjes aan. Bij iedere behandelwijze op een iets andere manier, waardoor ik verschillende effecten bewerkstellig. In alle gevallen echter nodigen mijn handen je lichaam in feite uit om zich volledig, tot op celniveau, te ontspannen.  
De vrijkomende spanning (energie) kan zich op vele manieren uiten. Het is bijvoorbeeld niet ongewoon dat een cliënt tijdens de behandeling in slaap valt. Dat is ook helemaal niet erg; ik werk gewoon door en maak je daarna wel weer wakker.
  

Ik  “lees”  je energiesysteem. Daarmee krijg ik informatie over hetgeen je blokkade veroorzaakt. Dat kan bijvoorbeeld een (traumatische) gebeurtenis zijn die je (nog) niet (helemaal) hebt verwerkt of een overtuiging die je belemmert om je open te stellen voor wat het leven nog meer te bieden heeft.  
Middels visualisaties kan ik je helpen inzicht te krijgen in je eigen (onbewuste) drijfveren en begeleid ik je om het contact met je eigen heelheid te herstellen.
 

De Pansori-klanken versterken het effect van de andere werkvormen en geven me meer inzicht in de blokkades waar je tegenaan loopt.

En altijd is het zo dat JIJ degene bent die het werk doet. Jij bent degene die zich al dan niet open stelt, waardoor datgene dat ik doe wel of niet kan “binnen komen”. Jij bent degene die ervoor kiest om datgene dat ik je aanreik al dan niet in je dagelijkse leven toe te passen. De behandeling hoeft niet op te houden als je bij mij de deur weer uit gaat.  
Met andere woorden: ik kan je een knapzak, goede schoenen en een kompas leveren. Eventueel kan ik wat hobbels in je pad afvlakken maar JIJ bent degene die loopt. Jij bent ook degene die het tempo en de route bepaalt.
 

Welke klachten kunnen baat hebben bij mijn behandelingen?
Zonder arrogant te willen lijken kan ik zeggen: heel veel. Zowel psychische, emotionele als lichamelijke klachten komen voor behandeling in aanmerking. Zie ook artikelen en behandelingen om een indruk te krijgen van de mogelijkheden.


Iedereen heeft baat bij inzicht in het eigen functioneren en het wegnemen van spanning. Zoals eerder gezegd: ziekte, pijn, ongemak heeft altijd (ook) te maken met spanning. Zolang een organisme zonder spanning is, is het gezond.

De behandelingen kunnen zonder enig probleem worden gecombineerd met zowel reguliere behandelingen en medicijnen als andere vormen van natuurgerichte / alternatieve therapie.
 

Je hoeft niet ziek te zijn
De behandelingen hebben ook een preventieve werking. Je kunt het zien als een “zoveel-kilometer-beurt”. Net als een auto heeft ook een mens op gezette tijden baat bij een “doorsmeerbeurt”.
 

Aura-reading, hypnotherapie en Healing Arts-therapie zijn werkvormen waarin je informatie krijgt over je (onbewuste) drijfveren; kan op vragen over gezin, relaties, werk, en dergelijke worden ingegaan. Help ik je om meer inzicht in en meer begrip voor jezelf te krijgen. 
Ook kunnen we samen kijken naar een “spirituele wens”. Bijvoorbeeld om beter contact te leren maken met je gevoel of uit te zoeken wat je ervan weerhoudt om bepaalde stappen in je leven te nemen.
 

Ook voor dieren
Ik communiceer op telepathische wijze met het dier, waarbij ik het dier de mogelijkheid bied zijn/haar verhaal te vertellen en die informatie doorgeef aan de eigenaar.  
Als er klachten zijn kan daar een behandeling op volgen (CranioSacraal therapie, Reiki, healing, Pansori Living Sound) al dan niet in combinatie met een advies van natuurlijke middelen.
Het kan ook gebeuren dat de klachten van het dier een raakpunt hebben in de dingen waar jij als eigenaar zelf mee worstelt. In dat geval zal ik je handvatten aanreiken om de blokkade in jezelf op te lossen. Ook kan het nodig zijn om zelf een behandeling te ondergaan.

Workshops
Naast therapeute ben ik docente Energiewerk / Spirituele Ontwikkeling en Reiki Master.   
In de workshops leer je praktische en eenvoudige oefeningen om makkelijker in het leven te staan en op een meer diepgaande manier contact te maken met je lichaam en de heelheid van je ziel. In mijn visie is je lichaam je belangrijkste wegwijzer en instrument tot heling.  
Als Reiki Master leer ik je om zelf Reiki-behandelingen te geven. Hiermee kun je jezelf behandelen, maar ook je huisgenoten, vrienden, familieleden en je huisdieren.  
Ook kan ik je leren om telepathisch contact te maken met je (huis)dier.

Momenteel geef ik alleen nog individuele workshops. Als je hier interesse in hebt neem dan even contact met me op.