Healingpraktijk Gaby Buiskool -voor mens en dier-

Cattenbroekerdijk 49, 3461 BD Linschoten
tel. 0348-419846, e-mail

       

welkom

behandelingen

dieren

workshops

artikelen

over mij
†††

route

 

    Behandeling van Dieren

Met de dieren werk ik vaak via fotoís. Dat is praktischer voor de eigenaar/verzorger, geeft minder stress bij het dier en werkt prettiger voor mij. Het is erg lastig werken met een dier dat zich niet op zijn/haar gemak voelt.

Dieren communiceren enerzijds via duidelijk waarneembare signalen en anderzijds op een voor mensen niet waarneembare, subtiele manier. Ik heb geleerd deze subtiele signalen op te vangen en te vertalen in woorden die door mensen worden verstaan.
Mijn focus ligt daarbij in eerste instantie op de mogelijkheden en kwaliteiten van je dier. Hoe kun jij als eigenaar/verzorger je dier helpen om zich binnen zijn of haar mogelijkheden te ontplooien?

Bij de behandeling van dieren maak ik gebruik van verschillende werkvormen: healing en reading, CranioSacraal therapie en Pansori Living Sound klanktherapie.
Net als bij mensen heeft de behandeling tot doel om de energie-doorstroming in het dier te harmoniseren en het zelfgenezend vermogen te herstellen of te versterken waardoor heling optreedt. 
In een behandeling combineer ik meestal verschillende werkwijzen.

Bij dieren is het vaak zo dat er een belangrijke rol ligt bij de eigenaar/verzorger. Zowel in het ontstaan van het probleem als in de oplossing ervan. Hetgeen niet wil zeggen dat de eigenaar/verzorger per definitie het probleem veroorzaakt. Maar wij mensen hebben toch vaak niet voldoende idee waar een dier zich prettig bij voelt of juist niet. Ondanks al onze goede bedoelingen kunnen we zodoende net het verkeerde doen, bezien vanuit het oogpunt van het dier. En dat geeft spanning. Als die spanning langere tijd aanhoudt leidt dat tot ongemak, blessures, ziekte.
Bij paarden kun je je misschien voorstellen dat dit nog veel nauwer luistert omdat een paard ons gewicht moet dragen.

Zelf je dier behandelen? 
Dieren reageren over het algemeen erg goed op een Reiki-behandeling. Als Reiki-Master kan ik je leren hoe je zelf een Reiki-behandeling kunt geven aan je dier of aan jezelf en je familie en vrienden.
Ook kan ik je leren telepathisch te communiceren met je dier.
Als je hier interesse in hebt neem dan contact met me op.

Enkele voorbeelden van behandelingen bij dieren 
Een paard met zware eczeem bleek uitzonderlijk eenzaam te zijn en naar aandacht te hunkeren. Zijn berijdster had haar interesse in hem verloren maar wilde het dier ook niet verkopen en het paard verpieterde. Blijkbaar vond ze de diagnose te simpel en de eigenaresse bleef zoeken naar middeltjes en therapieŽn die echter geen van allen werkten. Toen ze het paard uiteindelijk met eczeem en al verkocht aan iemand die helemaal verliefd was geworden op het dier en het paard alle aandacht gaf die het nodig had verdween de eczeem in tien dagen.

Een pony met hamertred (niets aan te doen volgens de dierenarts) heb ik wekelijks gedurende ongeveer twee maanden behandeld (combinatie van healing en CranioSacraal therapie). De pony liep weer normaal.

Onze eigen merrie Wahinhe, zwaar getraumatiseerd toen ze bij ons kwam, ontwikkelt zich nog steeds: van zeer nerveus en angstig is ze nu ďbomvastĒ. Van bijterig en bozig is ze nu vriendelijk en betrouwbaar. 
We zouden het zeer op prijs stellen als ze (op termijn) ook haar soortgenoten met wat meer respect bejegent. Hoewel ze ook op dit terrein nog steeds vooruitgang laat zien blijft dit een punt van aandacht.

De eigenaresse van een vierjarig hondje vond het dier agressief en vroeg me wat er aan te doen was. Hiernaast had het hondje problemen in het achterste deel van zijn lijf: knieŽn (patella-luxatie, waaraan het was geopereerd) en heup (heupdysplasie). Het hondje was vaak ziek en had al diverse antibiotica-kuren achter de rug.
Na enkele behandelingen (combinatie van CranioSacraal therapie en healing) en het gebruik van natuurlijke middelen waren de klachten verdwenen en kon het hondje weer rennen. Zoals dat hoort bij een vierjarige.
De agressie bestond er in dat het dier zeer duidelijk zijn grenzen stelde waar het aanraking op of in de buurt van de pijnlijke plekken betrof. Toen de eigenaresse zich dat realiseerde, zich tevens realiseerde dat zij zelf erg veel moeite heeft met het bewaken van haar eigen grenzen ťn dat zij op dit punt veel van haar hondje kan leren was het "agressieve" gedrag van haar hondje niet langer een probleem.

Het probleem van de Jack Russell terrier, volgens de baas, was dat hij (de hond) steeds achter de kippen aan ging. Weliswaar zaten de kippen in een ren maar de Jack bleef, tegen het gaas, met name de haan aanvallen.
Het probleem van de Jack, volgens de hond, was dat hij niet erkend en gewaardeerd werd in zijn rol als waker van en ordebewaarder op het erf. "Baas is steeds boos op me dus blijkbaar doe ik het niet goed", waarna de Jack nog feller tekeer ging tegen de kippen.
De Jack liet haan en kippen met rust nadat de baas mijn advies opvolgde om de hond te belonen als hij aansloeg bij bezoek of anderszins iets deed dat waardering verdiende. En ook gewoon waardering voor de hond toonde zonder dat daar een prestatie tegenover stond.