Healingpraktijk Gaby Buiskool -voor mens en dier-

Cattenbroekerdijk 49, 3461 BD Linschoten
tel. 0348-419846, e-mail

       

welkom

behandelingen
 

dieren
 

workshops
 

artikelen
 

over mij
      

route

 

   Pansori Living Sound klanktherapie
en
Fonoforese

Pansori: afgeleid van een Koreaans woord dat “speelplaats van de stem” betekent
Living: omdat het in dit zingen gaat om de levende klank in het hier en nu
Sound: omdat alles draait om klank: vibratie, frequentie, resonantie, briljantie, harmonie zowel als disharmonie (kraken, fluisteren, onhoorbaar zingen) en nieuwe klanken
 

“… Er schuilt een oneindige tederheid in klank die in de cellen het diepe verlangen naar leven en heelheid kan oproepen. Werken met de vibraties van de menselijke stem kan fijn afgestemde processen van heling op gang brengen.
Ze brengt ons in contact met onze eigen innerlijke diepte en onze essentie.
Onze stem kan alleen een instrument voor heling worden als ons hart volledig transparant wordt en we bereid zijn onze eigen pijn te genezen. Dat is de stof waaruit de stem schoonheid en helende kracht kan scheppen. …”
 

Aldus Yvonne de Bruijn, grondlegster van deze werkvorm met de menselijke stem, in haar boek “De Levende Klank – stem en lichaam in resonantie”.
Zie ook www.pansori-network.org.
 

Hoewel Pansori-zingen, zoals het vaak wordt afgekort, een zelfstandige werkvorm is gebruik ik het in combinatie met CranioSacraal therapie. De klanken en het lichaamsgerichte werk blijken elkaar te ondersteunen en aan te vullen.

Pansori-zingen gaat niet over “mooi”. Soms kraakt en piept en rochelt mijn stem. Soms zijn de klanken schel en gaan ze door merg en been. Soms ook stokken de klanken in mijn keel en komt er nauwelijks of helemaal geen geluid uit.
En ja, soms klinkt het ook gewoon móói.
Al die nuances geven mij informatie over de blokkade(s) in jou als cliënt. In het “terug geven” van de klanken en de daarin besloten informatie word je op een diep -vaak voor jou onbewust- niveau gezien, gehoord en erkend.
Op bewust niveau ervaren cliënten dat mijn stem in hun lichaam dóór-trilt, dat ze ontspannen en daardoor dieper wegzinken in het matras van de behandeltafel en soms zelfs in slaap vallen.

Onderdeel van de Pansori Living Sound klanktherapie is ook het werken met stemvorken: fonoforese.
Zowel de klanken als de stemvorken trillen blokkades los en helen.
In de verandering van het ritme van de ademhaling van de cliënt merk ik wanneer een blokkade wordt “aangeraakt” en ook wanneer heling optreedt.
Overigens treedt dit verschijnsel (verandering in het ademhalings-ritme) ook op bij andere werkvormen.