Healingpraktijk Gaby Buiskool -voor mens en dier-

Cattenbroekerdijk 49, 3461 BD Linschoten
tel. 0348-419846, e-mail

       

welkom

behandelingen
 

dieren
 

workshops
 

artikelen
 

over mij
      

route

 

Energetische Vertebraal Correctie

Energetische Vertebraal Correctie is een behandelwijze via welke de rug (wervels ofwel  "vertebra", wervelkolom, bekken, stuit) wordt gestimuleerd middels de levensenergie die door de meridianen stroomt.
Meridianen zijn de kanalen via welke de levensenergie ("Chi" of “Ki” of “Prana”) stroomt.
Uit de voetreflexologie is bekend dat ieder orgaan ook is "afgebeeld" op de voeten. De voetreflexoloog behandelt dus niet de organen zelf maar de reflexzone ("afbeelding") daarvan op de voet.
Analoog hieraan wordt bij Energetische Vertebraal Correctie de reflexzone van de aan een bepaalde wervel of zone in de rug gekoppelde meridiaan behandeld op zowel voeten als handen.
  

Energetische vertebraal correctie wordt toegepast bij rug-, schouder- en nekklachten, orgaanklachten, bewegingsbeperkingen, bekkeninstabiliteit, enzovoorts. 
Echter ook bij spanningen, angsten, burn-out, energieverlies, en dergelijke blijkt deze manier van werken mooie resultaten te geven.
Geïntegreerd in CranioSacraal therapie, zoals ik deze werkvorm toepas, werkt de behandeling nog “dieper” door. 
 

Tijdens de behandeling lig je op de buik, met de rug ontbloot, zodat ik het gehele "landschap" van de rug kan bekijken: hoe loopt de wervelkolom? staan er wervels scheef? hoe verhouden hollingen en bollingen in de rug zich tot elkaar? zijn de schouders recht? hoe is de stand van het bekken?
Behandeling geschiedt echter, zoals eerder vermeld, op de voeten (meestal) en handen. De behandeling is zeer zacht (er wordt niet geduwd of getrokken, ik werk met lichte strijkbewegingen) en werkt zeer ontspannend.
Tussentijds zal ik regelmatig de rug bestuderen daar de effecten (bijvoorbeeld een veranderde stand van wervelkolom, schouders, bekken) héél snel zichtbaar kunnen worden. Voor jou, als cliënt, is het effect op dat moment vaak voelbaar als een vorm van ontspanning.

Zie verder het artikel “Energetische Vertebraal Correctie” elders op de website.