Healingpraktijk Gaby Buiskool -voor mens en dier-

Cattenbroekerdijk 49, 3461 BD Linschoten
tel. 0348-419846, e-mail

       

welkom

behandelingen
 

dieren
 

workshops
 

artikelen
 

over mij
      

route

 

CranioSacraal Therapie

Het zenuwstelsel
Deze therapie werkt op het centrale zenuwstelsel. Dit bestaat uit hersenen en ruggemerg, het dikke vlies dat daaromheen zit en het hersenvocht dat tussen beide heen en weer stroomt.  
Het centrale zenuwstelsel zit opgesloten tussen de schedel (cranium) en het heiligbeen (sacrum).
Het hersenvocht stroomt tussen de hersenen en het ruggemerg in een geheel eigen ritme dat gecreëerd wordt door een pompsysteem diep binnenin de hersenen. Dit ritme, het “craniosacrale ritme”, uit zich als een uitdijende en inkrimpende golf die overal in het lichaam voelbaar is. Het cranium zet uit, de wervels worden lichtjes uit elkaar geduwd en het sacrum roteert naar onder waarna alles weer naar binnen vloeit. Dit ritme is te beschouwen als de ademhaling van ons hersen- en zenuwstelsel. Beide stelsels reguleren de werking van een groot deel van je lichaam.
 

Energetische blokkade
Werkend met dit ritme wordt voelbaar waar in het lichaam energie is geblokkeerd. Deze blokkades ontstaan bijvoorbeeld door geboorte- en andere trauma’s, een opvoeding waarin geen respect is voor de eigen kwaliteiten van het kind, ongevallen, stress en dergelijke.
In de CranioSacraal therapie kunnen deze blokkades worden opgelost met als doel: meer ruimte te creëren zodat de cliënt zijn of haar maximale potentieel kan bereiken.
Vooral de hersenen en het ruggemerg zijn er zeer dankbaar voor als zij in vrijheid hun werk te mogen doen. Vergeet niet: zij regelen de goede (of slechte) werking van alles wat er in het lichaam gebeurt.
 

Somato Emotional Release (SER)
Soms is puur lichamelijk werk niet voldoende. Voel ik als therapeut een blokkade die een emotionele historie heeft (een “trauma”). In zo’n geval is het mogelijk om rechtstreeks contact te maken met het trauma. Door de cellen en organen hun verhaal te laten vertellen wordt het lichaam in staat gesteld het trauma aan te pakken en op te lossen.  
Zie ook het artikel "Somato Emotional Release en Healing Arts".
 

Still-point
Tijdens een CanioSacraal behandeling gebeurt het regelmatig dat het denken stopt. Je bevindt je dan in een toestand van “no mind”: alle energie wordt terug getrokken uit de hersenen en gaat naar het zelfgenezend vermogen dat in ieder lichaam aanwezig is. Hetzelfde gebeurt als je in diepe slaap bent. Vele cliënten vallen op zo’n moment in de behandeling ook daadwerkelijk in slaap.  
In deze toestand is regeneratie (herstel) optimaal mogelijk.
 

Geboortetrauma
Wanneer een baby door het geboortekanaal gaat worden hoofd en lichaam behoorlijk samengedrukt. Dit is een natuurlijk proces waarin en waarna dit nieuwe lichaam zichzelf open plooit.
Het komt echter regelmatig voor dat de natuurlijke gang van zaken wordt verstoord. De gevolgen hiervan zijn voor bijna iedere baby merkbaar en soms zelfs desastreus.
CranioSacraal therapie in de eerste maanden of eerste levensjaren kan vele problemen helpen voorkomen en eventueel oplossen. Zoals bijvoorbeed huilbabies, leerproblemen, scoliose, dyslexie, spijsverteringsproblemen.
Ook op latere leeftijd en zelfs als volwassene kunnen sommige effecten van een niet soepel lopende geboorte nog steeds worden geneutraliseerd.

Wanneer kan CranioSacraal therapie verlichting brengen?
     *  rugklachten en hernia’s  
     *  hoofdpijn en migraines  
     *  sinusproblemen  
     *  energie-gebrek  
     *  slapeloosheid  
     *  maag- en darmproblemen  
     *  immuniteitsproblemen  
     *  pijn  
     *  stress  
     *  ME en MS  
     *  kaakproblemen  
     *  whiplash  
     *  artritis  
     *  epilepsie  
     * 
geboorteproblemen  
     *  psychische klachten:
         o  eenzaamheid  
         o  hartepijn
         o  niet lekker in je vel zitten  
         o  angsten en fobieën  
         o  post traumatische stress stoornissen  
         o  psychisch en seksueel misbruik  
         o  depressies  
         o  postnatale depressie

Zie verder www.cranio-nederland.nl.