Healingpraktijk Gaby Buiskool -voor mens en dier-

Cattenbroekerdijk 49, 3461 BD Linschoten
tel. 0348-419846, e-mail

       

welkom

behandelingen

dieren

workshops

artikelen

over mij†††

route

 

CranioSacrale Reflexologie
en
Metamorfose-Massage

Beide behandelwijzen zijn ontstaan uit de voetreflexologie. Zoals misschien bekend is op de voeten het hele lichaam afgebeeld (deze punten heten "reflexzones") waardoor via behandeling van de voeten in feite het hele lichaam behandeld wordt.
Beide behandelwijzen werken op de voetreflexzone van de wervelkolom en het bekken. Echter de intentie (het aandachtspunt) en de plekken die worden aangeraakt verschillen waarmee andere effecten worden bereikt. 
 

CranioSacrale Reflexologie
De aandacht bij CranioSacrale Reflexologie ligt op de doorstroming van de cerebrospinale vochten: hersen- en ruggemergvocht. Er wordt speciaal gewerkt op de reflexzones van de schedel (cranium), bekken en heiligbeen (sacrum) en de wervelkolom die beiden verbindt.
De behandeling heeft tot doel de gehele structuur van het lichaam te harmoniseren en daardoor alle functies te optimaliseren waardoor het zelfgenezend vermogen van de cliŽnt wordt geactiveerd.
De behandeling werkt zeer ontspannend met name in de ruggengraat. Een ander belangrijk effect van de behandeling is dat de cliŽnt weer helemaal met de voeten op de Aarde, in het Hier en Nu, komt te staan. Dit maakt deze behandelwijze uitermate geschikt voor behandeling van symptomen als stress, burn-out en angsten. 

Metamorfose-Massage   
Officieel "Metamorfose door PrenataalTherapie" genaamd omdat op dezelfde reflexzone van de wervelkolom ook de "wordingsgeschiedenis" van een mens, van pre-conceptie tot en met geboorte, is afgebeeld. Blokkades, ontstaan in die periode van het leven, kunnen dus ook behandeld worden via metamorfose-massage. 
Ook op de handen en op het hoofd zijn de wervelkolom en de wordingsgeschiedenis afgebeeld. 
Behandeling van de voeten heeft echter meestal de nadruk. De voeten representeren de bewegingsfunctie van een mens: het vermogen met het leven verder te gaan. Door het behandelen van de voeten wordt die functie "vrij" gemaakt waardoor wezenlijke veranderingen mogelijk zijn. Dit kunnen veranderingen zijn op lichamelijk gebied, maar ook op emotioneel, geestelijk en spiritueel gebied.
Het hoofd representeert de denkfunctie: het vermogen om intelligent met het leven om te gaan.
De handen representeren de handelingsfunctie: het vermogen om de denkactiviteit om te zetten in praktisch handelen.
Om de veranderingen die optreden op een praktische wijze te kunnen hanteren en in het leven in te kunnen passen kan het eventueel nodig zijn om ook de handen en het hoofd te behandelen. Zodat er weer eenheid ontstaat tussen het levenspad (voeten), het denken (hoofd) en het handelen (handen).