Healingpraktijk Gaby Buiskool -voor mens en dier-

Cattenbroekerdijk 49, 3461 BD Linschoten
tel. 0348-419846, e-mail

       

welkom

behandelingen

dieren
 

workshops
 

artikelen
 

over mij    
 

route

 

Behandelingen

De behandelingen hebben geen medisch karakter en zijn goed te combineren met zowel andere natuurgerichte therapieën als de reguliere medische praktijk.

   

De behandelingen stimuleren de positieve krachten in een mens.  
Ze helpen de bron van ziekte en ongemak aan te pakken, in veel gevallen nog voordat ziekte en ongemak zich uiten in lichamelijke klachten. Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden…
Ze ondersteunen heel-wording, waarbij lichamelijk en geestelijk welbevinden hand in hand gaan.

 

Wat houdt een behandeling in?
Als energetisch therapeute werk ik met helende levensenergie. Dit houdt in dat ik blokkades in je energiesysteem opspoor en help op te lossen. Hierdoor kan je levensenergie weer gaan stromen, word je zelf-genezend vermogen aangesproken en kunnen er mooie dingen gebeuren.

 

Een gezonde geest in een gezond lichaam luidt het spreekwoord. Alles hangt met alles samen.
Basis van mijn werk is de CranioSacraal therapie. In deze werkwijze wordt genoemd principe standaard in praktijk gebracht. CranioSacraal therapie werkt zowel op je fysieke lichaam als op emotioneel, geestelijk/mentaal en spiritueel gebied.

 

Hiernaast integreer ik, mocht dat nodig zijn, in de CranioSacrale behandeling verschillende andere werkwijzen.
Bijvoorbeeld Pansori Living Sound klanktherapie en fonoforese, healing en reading, Healing Arts therapie, verschillende vormen van reflexologie: CranioSacrale reflexologie, Energetische Vertebraal Correctie, metamorfose-massage.
Bij sommige klachten kan Dr. Schüssler Celzouttherapie uitkomst bieden.
Of, afhankelijk van je klacht, om jezelf thuis te behandelen Touch for Health, Energetische Vertebraal Correctie of metamorfose-massage. Dit uiteraard na uitleg hierover.
Als docente Energiewerk / Spirituele Ontwikkeling geef ik je tips om je energiehuishouding op peil te houden en, zo je dat wenst, je een pad te wijzen naar een bevredigend(er) leven. 

 

Ik werk vanaf de behandeltafel; daar lig je op met je kleren aan en, als je dat prettig vindt, comfortabel onder een dekentje. Energie gaat dwars door kleren (en zelfs door muren) heen.
Mijn handen maken op een heel zachte manier contact met je lichaam. Afhankelijk van de punten waarop ik mijn handen leg worden verschillende effecten bewerkstelligd. In alle gevallen echter nodigen mijn handen je gehele systeem uit om blokkades (ofwel spanning op lichamelijk, emotioneel, mentaal of spiritueel gebied) los te laten en zich volledig, tot op celniveau, te ontspannen.
De vrijkomende spanning kan zich op vele manieren uiten. Het is bijvoorbeeld niet ongewoon dat een cliënt tijdens de behandeling in slaap valt. Het geeft aan hoe dankbaar je systeem is voor het loslaten van die spannings-energie.

 

Tijdens de behandeling komt ook informatie vrij over de oorzaken van je blokkade(s). Dat kan bijvoorbeeld een (traumatische) gebeurtenis zijn die je (nog) niet helemaal hebt verwerkt of een overtuiging die je belemmert om je open te stellen voor wat het leven nog meer te bieden heeft.
Mijn handen en “mind” pikken die informatie op en die informatie geef ik aan je terug. Ook is het mogelijk dat je zelf nieuwe inzichten krijgt in de diepere oorzaken van de vraag waarmee je naar me toe komt.
Vervolgens help ik je om die informatie om te zetten in praktische tips in je leven van alledag. “Heelheid” vereist naast bewustwording (= het verkrijgen van inzichten) ook actie…

 

En altijd is het zo dat JIJ degene bent die het werk doet. Jij bent degene die zich al dan niet open stelt waardoor datgene dat ik doe wel of niet kan “binnen komen”. Jij bent degene die ervoor kiest om datgene dat ik je aanreik al dan niet in je dagelijkse leven toe te passen.
De behandeling hoeft niet op te houden als je bij mij de deur weer uit gaat.
Met andere woorden: ik kan je een knapzak, goede schoenen en een kompas leveren. Eventueel kan ik wat hobbels op je pad afvlakken maar JIJ bent degene die loopt. JIJ bent degene die het tempo en de route bepaalt.

 

 

Welke klachten kunnen baat hebben bij mijn behandelingen?   
Zonder arrogant te willen lijken kan ik zeggen: heel veel. Zowel lichamelijke als emotionele, mentale en spirituele klachten komen voor behandeling in aanmerking.
Ieder mens heeft baat bij inzicht in het eigen functioneren en het wegnemen van blokkades/spanning. Ziekte, pijn, ongemak heeft altijd (ook) te maken met spanning. Zolang een organisme zonder spanning is is het gezond.

 

Je hoeft niet ziek te zijn   
De behandelingen werken ook preventief. Je kunt het zien als een “zoveel-kilometer-beurt”. Net als een auto heeft ook een mens op gezette tijden baat bij een “doorsmeerbeurt” of “APK-tje”.
   

Ook helpen de behandelingen om inzicht te krijgen in levensvragen. Bijvoorbeeld op het gebied van gezin, relaties, werk en carrière, et cetera.


Als je je verder wilt ontwikkelen op persoonlijk of spiritueel vlak.
Als je het gevoel hebt dat het leven je méér te bieden heeft dan je nu ervaart.
Als je geen vrede hebt met de manier waarop je leven momenteel verloopt.
Als je het gevoel hebt dat je leven een strijd is geworden.
Als je voelt dat je boog al lang en strak is gespannen.
Als je niet lekker in je vel zit.
In al deze situaties is behandeling zinvol.

 

 

Zorgverzekering   
Verschillende zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen deels of geheel; raadpleeg hiervoor je polis.


In dat kader ben ik aangesloten bij:
*   NCSV (Nederlandse CranioSacraal Vereniging; https://ncsv.info/) onder registratienummer RNCSV-255-0049
*   RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg; www.rbcz.nu) onder registratienummer 102025R
*   SCAG (Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen; www.scag.nl) onder registratienummer 11627

 

Zie verder ook klachtenprocedure en privacyverklaring.

 

Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Utrecht onder nummer 30260524.

 

                                                                       image002       image004        image006                             

image007