Healingpraktijk Gaby Buiskool -voor mens en dier-

Cattenbroekerdijk 49, 3461 BD Linschoten
tel. 0348-419846, e-mail

       

welkom

behandelingen
 

dieren
 

workshops
 

artikelen
   

over mij
    

route

 

In verbinding met de nieuwe energiefrequenties van de Aarde
door Gaby Buiskool, november 2009

De sessie (half april)
Cliënte komt met de vraag om aan haar hersenen te werken want ze merkt dat het leren haar moeilijk valt (ze volgt een opleiding).

Ik zie, voel, weet dat haar hoofd nogal vol zit en de energie van voeten en bekken haar “naar het hoofd is gestegen”. Dus begin ik te werken met haar benen. De energie in haar benen stroomt inderdaad niet vloeiend door. Terwijl ik met haar benen bezig ben, komt de stroom op gang en begint ook het bekken te bewegen. We geven het de tijd.
Vervolgens vraag ik haar om zich verbinden met de nieuwe energiefrequenties in de Aarde. We hebben dit al eerder gedaan en ze pakt het heel makkelijk op. Ze voelt zich steviger worden, “zakt” steeds verder in haar lichaam, ervaart zichzelf als opener, vrijer, meer een eenheid. Ik voel haar benen steeds krachtiger worden.
Ik vraag haar steeds meer delen van haar lichaam te verbinden met deze nieuwe Aarde-frequenties en hoe meer ze zich hiermee verbindt hoe “lichter” ik haar zie worden. Alsof alle “jasjes” die haar niet meer passen zó van haar af glijden en de pure zuivere persoonlijkheid tevoorschijn komt. En tegelijkertijd wordt ze krachtiger en krachtiger.

Mijn handen hebben, via de inmiddels zeer krachtige energiestroom in haar benen, een goed contact met haar hersenen en ik vraag haar waar de obstructie zich bevindt. Zij wijst zowel een plek aan in het rechter- (“hier zit de lichtere kennis”) als in het linkerdeel (“en hier de zwaardere”) van haar hersenen. En merkt op dat deze delen niet samenwerken zoals dat hoort: het hapert in de verbindingen tussen beide delen. Ik geef haar de tijd om te repareren wat nodig is, voel dat er ondertussen van alles gebeurt in haar hersenen, en na een poosje voelt zij de energie in haar hoofd dóórstromen.
Ik vraag haar haar aandacht te richten op de verbinding tussen haar kruinchakra en de Kosmische energie. Ze merkt op dat het daar “stoffig” is, “alsof er onkruid groeit op die plek”. Nadat ze deze kosmische verbinding heeft hersteld vraag ik haar om zich vanuit het kruinchakra af te stemmen op de nieuwe energiefrequenties in de Kosmos die inmiddels ook op Aarde voelbaar zijn. Ze heeft even geen woorden voor hetgeen ze nu ervaart (uiteindelijk: “het voelt als eenheid”) en ik zie dat de gerepareerde plek zich opent als een gouden bloem: niet slechts kan functioneren maar zich zelfs kan ontplooien in verbinding met deze nieuwe hoge energiefrequenties in zowel de Aarde als de Kosmos.

Haar benen geven me nu de bijzonder krachtige boodschap “Sta op en wandel!”. Zij voelt hetzelfde. 
Hoewel cliënte dit nu nog niet aandurft (haar benen functioneren momenteel niet optimaal) zijn we weer een stap verder gekomen in het proces van letterlijk en figuurlijk op eigen benen staan.
Of, zoals God dat zo krachtig formuleert in Neale Donald Walsch’ boek “Thuis bij God”:
“Hoop is de doorgang naar het geloof; geloof is de doorgang naar het weten; weten is de doorgang naar de creatie; en creatie is de doorgang naar de ervaring.
Ervaring is de doorgang naar de expressie; expressie is de doorgang naar het worden; worden is de activiteit van heel het Leven en de enige functie van God.
Wat je hoopt zul je uiteindelijk geloven; wat je gelooft zul je uiteindelijk weten; wat je weet zul je uiteindelijk creëren; wat je creëert zul je uiteindelijk ervaren; wat je ervaart zul je uiteindelijk uitdrukken; en wat je uitdrukt zul je uiteindelijk worden.
Dit is de formule voor alle leven.
Zo eenvoudig is het gewoon.”

De nieuwe energiefrequenties van de Aarde 
Deze nieuwe frequenties zijn van zeer recente datum: de wind bracht me de boodschap voor het eerst in augustus/september 2008. Het is een wezenlijke verandering in het energieveld van de Aarde en geeft hoop, eenheid, vernieuwing en ongekende mogelijkheden. Het maakt blij. 
Eind maart 2009 kreeg het iets dringends: doe nu echt mee voor het te laat is. Een soort laatste oproep of misschien zelfs een waarschuwing. 

Eerste Paasdag, 12 april 2009: ”Het is volbracht.” Deze woorden troffen me zodra ik ’s morgens de deur uit stapte om de hond uit te laten en de paarden te voeren.
Ongeveer een week later realiseerde ik mij dat ik weer een nieuwe energiefrequentie had waargenomen. Deze manifesteert zich voor mijn gevoel eerder in de ruimte boven het Aardoppervlak dan in de Aarde. Het omringt en omhult je. Het is desondanks een andere energie dan het Christusbewustzijnsveld dat ook boven de Aarde zweeft. 
Dit nieuwe veld is van een lichter en sprankelender “substantie” dan het Christusbewustzijnsveld en bevindt zich dichter bij het Aardoppervlak. Het geeft innerlijke rust en vrede, overgave aan wat komen zal en de wetenschap dat we “gedragen” worden.

Voor mijzelf betekent dit alles dat ik nu, veel duidelijker dan tevoren, voel dat de lichtwereld in mij makkelijker verbinding maakt met mijn “Aardse ik”. 
Hoewel deze integratie met enig fysiek ongemak gepaard ging (ik merkte dat mijn fysieke herstelproces dat in december 2008 inzette eind januari / begin februari 2009 “zomaar ineens” een dip vertoonde), ga ik er van uit dat uiteindelijk beide aspecten van mij hier baat bij hebben. Hoe die nieuwe versie van mij gaat functioneren blijft vooralsnog een kwestie van afwachten.
Wel wordt me steeds duidelijker dat een nog betere afstemming op de noden van het lichaam dit proces niet slechts ten goede zal komen maar zelfs een voorwaarde is. Overigens impliceert afstemming op de noden van het lichaam ook beheersing over belastende gedachten.
En ook hierin worden we ondersteund: de uitbundige zonneschijn van afgelopen winter, het prachtige voorjaar en de zomer doen wonderen voor lichaam en geest.
Vanaf nu worden we dus letterlijk omgeven door deze nieuwe energiefrequenties: zowel onder onze voeten in de Aarde als in de ruimte om ons heen.

Begin juli 2009 neem ik waar dat deze nieuwe energiefrequenties zich dieper en steviger in de Aarde hebben verankerd en zich met de bestaande energieën in de Aarde hebben verweven. 
Deze nieuwe energie biedt enorme mogelijkheden in helingsprocessen. Mogelijkheden die in het “oude systeem” deels ook ter beschikking stonden maar meer moeite kostten. “Instant heling”, enkel en alleen vanuit intentie, ligt binnen handbereik.
De energie is “efficiënt”: door jezelf hierop af te stemmen ben je “in één moeite door”, maar zónder moeite, in een open verbinding met de sterren.
Deze energie biedt een vorm van innerlijke vreugde en innerlijke zorgeloosheid die ik eerder nooit in de Aarde-energie ben tegen gekomen.
 

Begin augustus 2009, begin ik enkele nieuwe mogelijkheden aan den lijve te ervaren. Zo ben ik onder andere aan het leren hoe parallelle werkelijkheden werkelijk werken. De eerste ervaring op dit gebied overkwam me in de zomer van 2002. Daarna heb ik  verschillende ervaringen met dit fenomeen meegemaakt maar steeds “overkwam” het me: ik kon er geen bewuste “sturing” aan geven. Nu begin ik, langzaamaan, stukje bij beetje, te snappen waar het om draait: bewustzijnsverandering. In gang gezet en blijvend gevoed door liefdevolle gedachtenpatronen.
Ter verduidelijking een voorbeeld van zo’n ervaring: Ik liep met Sanne, onze hond, door de polder en ineens zag ik een ander landschap voor me. Waar in onze tijd slechts weilanden zijn zag ik een eindeloos rietmoeras. Het was een landschap van een paar honderd jaar geleden. Ik hoorde de vogels van toen, voelde de temperatuur van toen, een vochtige broeierige zomerdag. Terwijl ik me tegelijkertijd heel bewust was van het nu: een zonnige maar frisse dag met een straffe wind. Ik ging zitten bij de ruïne van een molen die vroeger diende als gemaal om me te focussen op wat er gebeurde. In tegenstelling tot eerdere ervaringen kon ik op dat moment wél contact maken met de mensen van toen en raakte in gesprek met de man die de molen bediende en in en van het moeras leefde. 
De zaken die ik nu ervaar gaan echter over het nú, of zou het de toekomst zijn? Dezelfde polder waarin ik nu woon maar in veel helderder kleuren en een sfeer van vredigheid en simpelweg gelukkig zijn die in de huidige wereld “bovenaards” lijkt.
 

Ook bij onze dieren merk ik bijzondere veranderingen.
Sanne, onze hond, is geheel uit zichzelf haar angst voor luchtballonnen, hét grote gevaar tijdens de zomeravonden, aan het overwinnen. 
Wahinhe, een van onze merries, gaat sinds een paar maanden bijzonder vriendelijk om met Vienne, onze andere merrie. De omgang met andere paarden was het laatste stukje trauma bij Wahinhe dat nog opgelost moest worden.
Zelfs Vienne, een stabiel en “cool” paard, verandert. Van nature wat afstandelijk, nooit erg in voor “getut” aan haar lijf, komt me nu regelmatig vragen om een poetsbeurt.
 

Nu, november 2009, voel ik dat het werken met het DNA veel makkelijker gaat dan ik gewend was. Zou het zo zijn dat deze nieuwe energie-frequenties niet alleen ons bewustzijn maar ook daadwerkelijk ons DNA veranderen en dat dat proces soepeler gaat op het moment dat we daar zelf actief aan meewerken?
 

De mogelijkheden die deze nieuwe Aarde-frequenties bieden zijn fascinerend. En dit is misschien nog maar pas het begin… 
We hoeven ons er slechts bewust mee te verbinden. 
Zo eenvoudig is het gewoon.