Healingpraktijk Gaby Buiskool -voor mens en dier-

Cattenbroekerdijk 49, 3461 BD Linschoten
tel. 0348-419846, e-mail

       

welkom

behandelingen
 

dieren
 

workshops
 

artikelen
 

over mij
      

route

 

Bijzondere ervaringen met bijzondere kinderen
door Gaby Buiskool, november 2004  

Tine  
Tine wilde heel graag zwanger worden maar de eerste vrucht nestelde zich buiten de baarmoeder en werd operatief verwijderd. Daarna heeft Tine nog een miskraam gehad.  
In oktober 2003 wijdden we een sessie aan hetgeen er in haar baarmoeder aan de hand was. Tijdens de sessie werd het haar duidelijk dat haar partner een eventuele zwangerschap eigenlijk alleen maar leuk vond voor háár, maar voor hem hoefde het allemaal niet zo nodig. We onderzochten het probleem van verschillende kanten en Tine kon voelen dat er, tijdens de healing in haar baarmoeder iets veranderde.  
Begin maart 2004 kwam Tine weer voor een sessie. Ze voelde zich prima, de relatie met haar partner was in positieve zin veranderd en voor nu wilde ze eigenlijk alleen maar iets meer ontspanning in haar lichaam. Tijdens de sessie merkte ik een energie op die op enige afstand rond haar buik zweefde en die de vorm had van een kristallen bol. De energie was van een nooit eerder gezien sprankelend helder kristal; helderder en stralender nog dan een dauwdruppel in de morgenzon. Ik vroeg of haar of ze misschien zwanger was; ze antwoordde ontkennend.  
In april hadden we weer een afspraak. Tine vindt de sessies heerlijk ontspannend en ziet ze als een “onderhoudsbeurt”. Weer merkte ik die kristallijnen energie rondom haar op en weer ontkende ze dat ze zwanger zou zijn. Aan het einde van de sessie veranderde de kristallen bol in een soort sliert die door haar mond haar lichaam in ging. Ik zou zweren dat op dat moment de nieuwe ziel zich verbond met de vrucht in Tine’s lichaam maar ze beweerde dat ze écht niet zwanger was…  
Eind april belde ze op: ze was voor alle zekerheid maar naar de gyneacoloog geweest en die constateerde een zwangerschap van ongeveer acht weken…  
Een paar dagen later belde ze weer: de baby stuurde haar naar mij om een Healing Arts frequency op te halen. Ze vertelde dat ze uit doos vier van links, flesje drie (Angelica 3) moest hebben. De dozen staan bij mij altijd in een vaste volgorde en Tine is er inmiddels aan gewend om zelf een remedie uit te kiezen.
Pikant detail: In het weekeinde tussen beide telefoontjes van Tine in gaf ik een Healing Arts workshop. Dan worden de dozen verplaatst naar een andere plek. Toen ik, na de cursus, de dozen weer terug wilde zetten vroeg ik me ineens af waarom ik ze toch altijd in die volgorde neerzette en wat er zou gebeuren als ik dat eens op een andere manier zou doen? Van binnen kwam meteen een stemmetje: “Niet doen!” O.k. dan niet en ik zette de dozen in hun oude vertrouwde volgorde terug op hun plek.  
Inmiddels is Tine bijna “uitgerekend”; ze verwacht de baby rond Sinterklaas. De zwangerschap verloopt zeer voorspoedig. Afgezien van wat lichamelijke ongemakken in de maand mei (ze rende maar door in haar oude tempo, en kon er nog niet aan wennen dat ze haar versnelling nu toch echt een tandje lager moest zetten) heeft ze eigenlijk geen enkele hinder ondervonden van de zwangerschap. Zolang ze luistert naar haar lichaam en niets forceert kan ze alles doen wat ze wil.  
De baby voelt voor mij aan als een zeer levendig, blij, enthousiast en ondernemend wezen. Ook voor Tine voelt het zo. Ik bespeur helende vermogens bij het kind en een talent om vreugde in het leven te brengen.
Het is een groot geschenk om op deze manier betrokken te mogen zijn bij het ontstaan en de groei van een nieuw mensenkind. Ik ben zeer benieuwd naar het verloop van de bevalling en kan haast niet wachten om dit nieuwe kindje te mogen begroeten.

Lisa en Estrella  
Estrella kwam bij mij met de vraag hoe ze haar werk en de relatie met haar man kon combineren met haar baby Lisa van enkele maanden oud. Ze wilde Lisa niet bij een ander brengen en wilde daarnaast een evenwicht zien te vinden in de relatie met haar man. Hij werkte overdag dan zorgde zij voor de baby. Zij werkte ’s avonds dan zorgde hij voor de baby en per saldo zagen ze elkaar alleen in het weekend.  
Zelf had ze het gevoel dat Lisa een heel bijzonder kind was. Ze had het kind en de oma (Estrella’s moeder) meegenomen om op de baby te passen tijdens de sessie. Het kind heeft hele bijzondere ogen: lichtblauw, met een nog lichter gekleurde krans om de iris. Ik merkte bij deze baby dezelfde kristallijnen energie op als bij Tine’s kindje.  
Ook Estrella had een miskraam gehad voordat ze Lisa kreeg. De zwangerschap was zorgelijk geweest, de bevalling daarentegen verliep vlot. Lisa huilde in het begin erg veel totdat Estrella haar angst voor alles wat met dit kind mis zou kunnen gaan wat meer kon loslaten.  
Lisa verscheen al heel snel in de sessie en leerde Estrella dingen over zichzelf op een wijze die ik, als therapeute, haar niet had kunnen verbeteren. Eerst verscheen ze als een niet-pratende kleuter van een jaar of vier oud en nam haar moeder mee naar een ander niveau van bewustzijn. Hoe verder de sessie vorderde hoe meer Lisa zichzelf liet zien als het lichtwezen dat ze eigenlijk is maar het ging op een heel geleidelijke manier. Zodat Estrella kon wennen aan het, voor haar, hele verrassende idee dat het kind háár dingen leerde in plaats van dat zij, als moeder, haar kind dingen zou leren.  
Lisa leerde Estrella dat ze kan vertrouwen op haar eigen intuïtie. Ze leerde haar moeder wat liefde is. Ontstak in Estrella Estrella’s eigen licht dat heel diep weg was gezakt en liet haar moeder zien wat ze daarmee in haar leven kan doen: de duisternis verdrijven, ziekte weghouden. Ze liet Estrella zien dat mensen zich van een andere kant laten zien als ze worden benaderd vanuit vertrouwen en liefde.  
Lisa liet haar moeder ook zien dat ze niet bang hoeft te zijn om haar licht weer te verliezen maar het blijft Estrella’s eigen keuze om dat licht te voelen en te voeden.  
Tenslotte liet Lisa haar moeder zien wie zij, Lisa, in werkelijkheid is: een wezen van hele grote kracht, licht en liefde dat Estrella kan en wil leren om ook vanuit liefde te leven. Maar de keuze is aan Estrella  
Lisa liet zien dat zij heel goed voor zichzelf kan zorgen niet over-beschermd hoeft te worden en ruimte en vrijheid nodig heeft om haar talenten volledig te kunnen ontplooien.  
Oppervlakkig bezien lijkt de sessie weinig relatie te hebben met de vraagstelling. Echter: Lisa liet Estrella inzien en heel fysiek voelen hoe krampachtig haar levenshouding is en hoezeer Estrella zich in een spagaat heeft gemanoeuvreerd in haar overtuiging dat alleen zij en haar man in staat zijn om voor hun kind te zorgen. Ieder inzicht dat Lisa haar bracht ging bij Estrella met heftige fysieke reacties gepaard: duizeligheid, misselijkheid, ademnood, angstaanvallen, hevige koude of fysieke pijnen. Naarmate het inzicht zich ontvouwde ontspande Estrella zich, werd het rustig in haar en kon ze waarnemen dat ze van binnen steeds lichter werd. Totdat de volgende les zich aankondigde met alweer een fysieke reactie.  
Toen baby Lisa haar moeder na de sessie weer zag was ze blij, om meerdere redenen: omdat haar moeder er weer was, maar vooral omdat ze nu eindelijk echt gezien is. Omdat Estrella door het baby-lichaampje heen heeft kunnen kijken naar het wonderschone wezen daarachter.

Ontmoeting bij de apotheek  
Die bewuste middag ging ik bij de apotheek langs om wat lege flesjes met glazen pipet te halen waarin ik de Healing Arts remedies kan verdunnen.  
Er kwam een vrouw binnen met een kleine jongen in een buggy. De jongen was hooguit anderhalf jaar oud. Het kind fascineerde me en ik bleef ernaar kijken. Na een tijdje draaide het zijn hoofdje naar me toe en keek me aan. “Een kristalkind!” Als een flits schoot het door me heen. We hadden meteen telepathisch contact en ik dankte het kind dat het naar de aarde was gekomen om ons te helpen om in liefde te leren leven.  
Wat daarna gebeurde was bijna niet te bevatten. De tijd stond stil, ik werd opgenomen in het kristallijnen veld van het kind en kreeg een instant healing.  
“Mevrouw, hier zijn uw flesjes.” Helemaal beduusd nam ik de flesjes aan, rekende af, dankte het kind en stond even later weer buiten. Mijn man, die in de auto op me wachtte, merkte op dat ik er wel heel erg gelukkig uitzag…  

Om reden van privacy zijn de persoonsnamen gefingeerd